Podobno wiosne można poznać po tym, że pada deszcz. Dzisiajszy dzień zdecydowanie wskazuje na to, że wiosna w pełni. Deszcz za oknem, delikatne przebłyski słonca przez chmury, chłodne powietrze i nostalgiczne humory. Co może być najgorszym uzupełnienim takiego scenariusza? BURCZĄCY, GŁODY BRZUCH!
Świata nie zbawie, pogody nie zmienie, ale chociaż podsune pomysł na zapełnienie pustego brzucha :) Kolejny przpis na szybki obiad.
Zapraszam!
SKŁADNIKI(dla 5 osób):
-4 woreczki ryżu z warzywami,
-marchew
-papryka
-por
-cebula
-grzyby mun
-kiełki fasoli mung
-pędy bambusa
-sos sojowy
-miód
-oliwa
-pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Ryż ugotować według wskazań na opakowaniu.
- Grzyby namoczyć ok. 30 min, następnie gotować przez 10 minut.
- Pokroić w drobne paski.
- Na rozgrzaną oliwę wrzucić drobno posiekany por i cebule, dodac pozostałe warzywa. Powinny być aldente. Przygotować sos na bazie sosu sojowego i miodu.
- Doprawić do smaku. Podawać na ciepło z ryżem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz