Dziś szybko łatwo i przyjemnie, czyli to, co zapracowani kochają najbardziej.
Na słodkie, miłe popołudnie proponuje trójkąty z ciasta francuskiego. Wypełnienie jest dowolne, ja użyłam jabłek z cynamonem oraz czekolady z rumem.Przepis szybko, bo jedyne co musimy zrobić, to przygotować nadzienie
(a jeśli kupicie gotowe, to nawet to was ominie!)
SKŁADNIKI
gotowe ciasto francuskie
2 jabłka
łyżeczka cynamonu
2 łyżki cukru
łyżeczka mąki pszennej
skórka z połowy cytryny
sok z połowy cytryny
Lukier: pół szklanki cukru pudru, łyżeczka soku z cytryny i łyżeczka wody
PRZYGOTOWANIE
Ciasto francuskie wyciągnąć z lodówki, po rozpakowaniu pozostawić(ma być w temperaturze
Ciasto francuskie kroć w kwadraty, nakładać trochę farszu, wcześniej smarując rogi rozbełtanym jajkiem, składać po skosie, by powstały trójkąty, na środku zrobić 3 dziurki i posmarować jajkiem.
20-23 min / 220 stopni( przy drugiej partii z czekolada, zmniejszyłam do 200)
Muszę namówić mame na taką pychotkęę <3 Daguu :*
OdpowiedzUsuń