niedziela, 14 kwietnia 2013

Deser z ciasta francuskiego

Dziś szybko łatwo i przyjemnieczyli to, co zapracowani kochają najbardziej.
Na słodkie, miłe popołudnie proponuje trójkąty z ciasta francuskiego. 
Wypełnienie jest dowolne, ja użyłam jabłek z cynamonem oraz czekolady z rumem.Przepis szybko, bo jedyne co musimy zrobić, to przygotować nadzienie
(a jeśli kupicie gotowe, to nawet to was ominie!)






SKŁADNIKI
gotowe ciasto francuskie
2 jabłka
łyżeczka cynamonu
2 łyżki cukru
łyżeczka mąki pszennej
skórka z połowy cytryny
sok z połowy cytryny

Lukier: pół szklanki cukru pudru, łyżeczka soku z cytryny i łyżeczka wody


PRZYGOTOWANIE

Ciasto francuskie wyciągnąć z lodówki, po rozpakowaniu pozostawić(ma być w temperaturze 
Ciasto francuskie kroć w kwadraty, nakładać trochę farszu, wcześniej smarując rogi rozbełtanym jajkiem, składać po skosie, by powstały trójkąty, na środku zrobić 3 dziurki i posmarować jajkiem.

20-23 min /  220 stopni( przy drugiej partii z czekolada, zmniejszyłam do 200)

1 komentarz:

Popularne posty